3 dipy ke grilování

Když se spojí žhavá zelenina nebo brambory s lahodným vychlazeným dipem, zažijete tu pravou rozkoš grilování.

Lahůdkový dip
2 oloupané brambory
1 oloupaná mrkev
1 lžíce slunečnicového oleje
2 lžíce vody
2 lžíce lahůdkového droždí
1 stroužek česneku
sůl, pepř

Brambory a mrkev nakrájíme na menší kousky a vaříme v páře 20 minut do měkka. Po vychladnutí přidáme zbylé přísady a rozmixujeme do hladka.

Krémový dip s koprem
1 bílé tofu Lunter
3 lžíce vody
1 lžíce jablečného octa
2 lžíce sušené cibule
1 hrst kopru
2 stroužek česneku
sůl, pepř

Tady to bude jednoduché: vše rozmixujeme a dochutíme.

Rajčatový dip
2 větší rajčata
1 lžíce kečupu
1 stroužek česneku
sůl, pepř

Rajčata nakrájíme na co nejmenší kousky a rozmačkáme na jemno. Přidáme kečup, prolisovaný česnek a dochutíme.

Náš tip: V uzavřené nádobě v chladničce vydrží dipy až čtyři dny!