Dvoubarevní šneci

V těchto skvělých sušenkách se pojí hned dvě klasické chutě do jedné superlahody. Recept navíc využijete i mimo svátky, třeba jen tak k nedělní kávě.

Na 30 šneků potřebujeme:

400 g špaldové mouky BIO Pernerka
150 g cukru
250 g másla Naturli BIO nebo Alsan BIO
2 lžíce vlažné vody
1 vanilkový cukr BIO Amylon
2 lžičky Fair Trade kakaa (seženete třeba v DM)

Smícháme mouku s cukrem, vodou a tukem a vzniklé těsto rozdělíme na dvě poloviny. Do jedné vpracujeme vanilkový cukr, do druhé kakao. Obě poloviny uložíme alespoň na hodinu do chladničky. Po vyndání obě rozválíme na obdélník o rozměru 20 x 10 cm. Oba obdélníky položíme na sebe a znovu rozválíme, tentokrát na dvojnásobek – tedy 40 x 20 cm. Vzniklý obdélník srolujeme podél delší strany a znovu na hodinu uložíme do chladničky.

Po vytažení roládu nakrájíme na zhruba půlcentimetrové plátky. Pečeme 10 minut na 180°C.