Nanukové šílenství – tři recepty na jednoduché ovocné nanuky

Lahodné osvěžení i skvělá aktivita pro zapojení dětí. Ovocné nanuky září všemi barvami a potěší i toho nejnáročnějšího strávníka.

Čtyřbarevné malinové nanuky
2 hrnky ovesného jogurtu
1 hrnek malin

Naspod formiček na nanuky dáme jednu lžíci jogurtu a uložíme je na 20 minut do mrazáku. Zbytek jogurt smícháme s 1/4 malin. Do formiček s první vrstvou jogurt přidáme další lžíci a půl směsi. Vložíme dřívko a znovu uložíme do mrazáku. Do zbytku směsi přidáme další 1/4 malin. Postup opakujeme ještě dvakrát. Nanuky necháme v mrazáku ještě posledních 30 minut a je hotovo!

Třešňové nanuky
100 g ovesných vloček
200 ml vody
4 lžíce cukru
1 lžíce jablečného octa
1 hrnek třešní

Vločky, vodu, cukr a ocet rozmixujeme do hladka. Do směsi přidáme třešně nakrájené na kousky. Na hodinu uložíme do mrazáku. Po hodině zapíchneme do formiček dřívka a znovu uložíme do mrazáku. Ideální doba mražení je 6-8 hodin.

Švestkové nanuky s mákem
200 g švestek
3 lžíce mletého máku
2 lžíce pampeliškového medu
2 lžíce balzamika

Švestky omyjeme a odpeckujeme. Rozmixujeme společně s mákem, medem a octem. Směs nalijeme do formiček a uložíme na hodinu do mrazáku. Zapíchneme dřívka a uložíme přes noc do mrazáku.