Ovesný jogurt

Najít v obchodech kvalitní nemléčný jogurt je téměř nadlidský úkol. S tímto receptem si ho hravě připravíte doma.

Na sedm porcí potřebujeme:

2 hrnky jemných ovesných vloček
vodu

Do větší nádoby nasypte vločky. Zalijte je stejným množstvím vody. Promíchejte a nechte odstát do rána.

Ráno slijte, vločky hoďte do mixéru a znovu přilijte stejné množství vody. Rozmixujte dohladka. Nalijte zpátky do nádoby a tu přikryjte navlhčenou utěrkou. Uložte na bezpečné místo s pokojovou teplotou.

A teď úplně to nejjednodušší, ráno a večer (nebo prostě dvakrát denně v nějakým rozumným rozmezí) vločky promíchejte a znovu navlhčete utěrku.
Jestli je jogurt hotový, poznáte podle chuti – jakmile vám připadne správně kyselý, přelijte ho do vyvařených skleniček a uložte do chladničky.

Před podáváním dochuťte a doslaďte podle libosti.