Pampedové perníčky

Tradiční vánoční perníčky jsou první vánoční vlaštovkou. Nejlepší jsou totiž pěkně odleželé.

Na 40 perníčků potřebujeme:

4 hrnky celozrnné špaldové mouky BIO Pernerka
1 lžičku prášku do pečiva Amylon
2 lžíce krému z vlašských ořechů Nuteo
5 lžic pampeliškového medu
3 lžíce slunečnicového oleje Fabio
1/2 hrnku makového mléka
2 lžíce mletého zázvoru, 2 lžíce mleté skořice, 1/2 lžíce drceného hřebíčku, 1/2 lžíce drceného nového koření, 1/2 lžičky strouhaného muškátového oříšku, 1/2 lžičky anýzu, 1/2 lžičky badyánu (případně sáček hotového perníkového koření ;))

Prosejeme mouku s práškem do pečiva a kořením. Vmícháme pamped, mléko, olej a krém z vlašských ořechů. Vypracujeme hladké těsto, které uložíme alespoň na jednu hodinu do chladničky.

Následně z něj vyválíme placku vysokou asi 3 mm. Vykrajujeme různé vzory. Povrch omašlujeme vlažnou vodou. Pečeme na 180°C 8-10 minut.

Perníčky můžeme ozdobit cukrovou polevou nebo čokoládou.