Polévka z pečených paprik

V březnu je na české papriky ještě hodně brzy. I tak si ale můžete vychutnat tuhle skvělou polévku konce léta po celý rok – ať už vyndáte poslední kousky paprik z mrazáku, využijete papriky z dumpsteru nebo prostě jen neodoláte těm voňavým bio paprikám v obchodě. 🙂

Na čtyři porce potřebujeme:

1 cibuli,
5 větších rajčat,
5 červených paprik,
0,5 litru zeleninového vývaru,
1 lžičku balsamikového octa,
1 lžíci sušeného oregána BIO Sonnentor,
olej,
pepř, sůl, cukr

Jako první rozehřejeme troubu na 200°C.

Rajčata, papriky i oloupanou cibuli rozkrojíme na poloviny a položíme na vymazaný plech řezem nahoru. Pečeme přibližně půl hodiny – do prvních hnědých okrajů. Plech vyndáme z trouby, necháme lehce vychladnout.

Papriky a rajčata nyní můžeme (ale nemusíme) oloupat. Pečenou zeleninu vložíme do hrnce, zalijeme vývarem a přidáme lžičku oleje. Vaříme dvacet minut. Následně vše rozmixujeme na hladký krém, přidáme balzamikový ocet a oregáno.

Osolíme a opepříme, případně osladíme podle chuti. Znovu přivedeme k varu a odstavíme.

Podáváme s opečeným pečivem.